Kanske känner du en längtan efter att rita och bygga ditt eget hus, eller varför inte genomföra en större renovering för att uppdatera det boende du redan har. Om så är fallet så behöver du också tänka på exakt vad det är du planerar att göra. Av alla delar som finns med i ett hus så kanske trappan är den som blir allra mest bortglömd. Det skulle kunna handla om att trappan endast ses som en transportsträcka för att ta sig från en våning till en annan. Men dess potential kan däremot innefatta väldigt mycket mer än att endast vara en väg mellan husets olika våningar. Fortsätt läs om du vill ta del av några tips och råd om hur du kan göra för att få till en intresseväckande och unik trappa. 

Våga ta professionell hjälp för att hitta den rätta trappan 

Om du känner dig osäker på vilken typ av trappa som passar dig och dina behov så ska du inte vara rädd för att fråga om professionell hjälp. Att försöka hitta en modell som stämmer överens med husets planritning och som dessutom har det utseende du önskar kan ibland kännas överväldigande, och därför är det extra viktigt att veta vart du kan vända dig. Besök https://www.stegfabriken.se/ för att få vägledning gällande vilken trappa som kan passa för just dig. Att veta vart du kan vända dig när du har frågor och funderingar är något som både underlättar och snabbar på hela processen. 

Smarta lösningar för en spännande trappuppgång 

Om du redan har en trappa som du helst inte vill byta ut kan det finnas andra lösningar för att piffa till den. Här kommer därför fem tips på vad du själv kan göra för att få en lite mer spännande och unik trappuppgång i ditt hem: 

  • Måla trappstegen i en rolig och uppiggande färg för en snabb och snygg förändring. 
  • Ljusa upp trappuppgången med hjälp av lampor under varje trappsteg tillsammans med en originell taklampa. 
  • Sätt upp tavlor och speglar på väggarna i trappuppgången för att bidra till en inbjudande känsla. 
  • Välj ut en passande matta till trappstegen för att skapa en känsla av ombonad, som dessutom minskar halkrisken. 
  • Måla trappräcket i en avvikande färg om du vill få till en spännande och uppseendeväckande detalj. 

Var inte rädd för att styla din trappa 

Eftersom trappan är en så pass viktig del av hemmet är det väldigt synd om den då också blir bortglömd. Var därför inte rädd för att måla, tapetsera eller styla din trappa och trappuppgång precis som du vill. Om du håller på att bygga nytt eller renoverar kan du dessutom undersöka vilka olika slags modeller det finns att köpa. Kanske är du ute efter en modern trappa med intressanta vinklar och material, eller så söker du efter en äldre stil som kan passa in i det gamla huset du rustar upp. Trappan är i många fall hemmets mittpunkt och därför bör den inte heller försummas!