Airsoft är en global sport, som går ut på att man har airsoft guns och spelar i lag mot varandra och ska eliminera det andra laget. Idag är det främst killar som ägnar sig åt detta, även om det finns en och annan tjej som har upptäckt förtjusningen med det. Men det är inte fel om det blir fler! Så är du en tjej som läser detta, så ska du få ett par bra anledningar till varför du ska börja med denna sport! Sedan kan du på www.guncity.se hitta det du behöver.

Den första anledningen till att du borde börja spela, det är att det är ett fantastiskt Community med många personer som alla har ett gemensamt intresse. Alla blir alltid varmt välkomnande, oavsett om man är helt ny på sporten eller hållit på ett tag. Airsoftcommunityt i Sverige samt även i övriga delar av världen är bra på att ta hand om varandra. De är även hjälpsamma samt kan ge dig en massa bra råd och tips. Det både när du möter dem IRL så väl som på nätet. En bra grupp för tjejer som spelar airsoft hittar du på Facebook. Den heter Women of Airsoft. 

Du som inte spelat innan och inte har ett lag, du kan därmed helt utan problem dyka upp på en bana, efter du anmält dig och du kommer att bli väl omhändertagen och hitta folk att spela tillsammans med.

Kul att spela

En annan anledning att spela airsoft, det är att det är ju så sjukt kul samt att du även kommer uppleva ett fantastiskt adrenalinpåslag. Idag finns det ju även en hel del olika spel att spela. Det innebär att det finns korta spel på runt 30 minuter till spel som kan pågå i flera dygn. Vanligaste sättet att spela på, det är att mötas upp på en airsoftbana och sedan spela ett par spel, med pauser. Spelen brukar då vara på 45-60 minuter. Ett spel som oftast spelas är ”Capture the flag”. Det innebär att man ska försöka ta det andra lagets flagga, medan man riskerar att bli skjuten på. 

Mycket utomhustid

En ytterligare anledning till att spela är att du kan få komma ut, utomhus. Det blir som en kul träning så väl som en annan typ av friluftsliv. Så gillar du att vara ute mycket eller vill komma ut mer, så är det ju perfekt att göra det i samband med ett kul spel tillsammans med ett härligt gäng. 

Att spela airsoft är alltså inte en töntig hobby för killar, utan det är en väletablerad sport som passar båda könen.

Skaffa rätt utrustning

Om jag nu lyckats övertyga dig om att i alla fall testa på airsoft, så finns det en del saker du bör införskaffa. Ett vapen är så klart ett måste och du har många airsoft guns att välja på. Därtill är det obligatoriskt krav på ögonskydd. Sedan kan det även vara bra att ha handskar, hjälm, oömma kläder samt bekväma skor.