Idag har det kommit att bli enklare än någonsin att ta lån. Därför har vi ett bra tips till dig; jämför lån! Anledningen till att du ska jämföra dem, det är för att du ska hitta det lån som passar dig och din ekonomi samt att det inte ska kosta dig allt för mycket pengar. 

Det finns många anledningar till att man behöver ta ett lån. Det kanske är så att du inte har kunnat spara undan pengar till en viss sak eller att du får en akut utgift. 

Idag är det ju så att det finns ganska många långivare och kreditbolag att välja på. Det du har som fördel, det är att du kan låta dem konkurrera om dig. Det kan du enklast göra genom att använda dig av en smart jämförelsesajt eller låneförmedlare. För din del så behöver du bara göra en enda ansökan, med en enda UC, men få svar från många banker. Det gör att du kan få olika förslag, på olika summor och med olika ränta. 

Visst kan du sitta och jämföra lån på egen hand, men det tar oftast mycket tid i anspråk. Sedan är det inte alltid lätt att se vad det är för ränta, utan att söka. Och söker du själv hos flera, så blir det fler kreditförfrågningar som leder till en sämre kreditvärdighet. 

Jämför lån innan du ansöker

Det är viktigt att du jämför lån innan du ansöker om ett. Det för att du dels ska få ett hum om vad det finns för alternativ, dels vad det kan tänkas kosta dig totalt. De allra flesta som vill låna pengar, de vill ju även göra det så billigt som möjligt. 

För att du enkelt ska kunna jämföra lån och långivare, så är det ju bra att veta vad det är du ska jämföra och kolla på. Det du bör kolla på är:

  • Löptiden
  • Räntan
  • Lånebelopp 

Löptiden: löptid på ett lån är helt enkelt hur lång tid du har på dig att betala tillbaka. Ju längre löptid du får på ett lån, desto fler månader eller till och med år har du på dig. Dock kan det göra att totalkostnaden för dig blir rätt så stor. Det kan då vara idé att ta så kort löptid som är möjligt för din del. Det gör ju att du får betala mer per månad, men mindre totalt. Givetvis beror det ju på hur stort lånet är med. 

Räntan: att få en bra ränta är ju det många är på jakt efter. Och det är faktiskt en av de viktigaste sakerna att jämföra eftersom dessa kan skilja sig en hel del åt mellan olika långivare. Ju högre räntan är, desto mer kostar det att ta lånet. 

Lånebelopp: fundera även på vad det är för belopp det är du behöver låna. Det bästa är att låna så mycket pengar du behöver till en viss sak, än att låna för mycket, eller för lite. 

Om du vill ha hjälp med att jämföra lån, så är Swiftbanker ett bra alternativ. 

Kategorier: Nyheter