Att bygga med modellbyggsatser, det är något som både stora och små barn tycker är roligt och även mamma och pappa. Idag finns det ju grymt många olika sorters byggsatser att välja mellan. Det finns allt från byggsats båt till olika bilar, flygplan och andra sorters fordon. 

Att bygga med en byggsats, det är inte bara skoj utan det ökar även ditt barns kreativa förmåga och fantasin. Många gånger kan en byggsats engagera hela familjen och det är inte fel att sitta och bygga tillsammans. 

Det finns idag modellbyggsatser som passar olika åldrar, så se till att välja en som passar för ditt barn. Är det för svårt, så kommer det inte vara roligt!

Byggsatser med båtar och fartyg

Om det är så att du har ett barn som gillar båtar, så kan det ju passa bra att satsa på en byggsats båt. Oftast går det att köpa en modellbyggsats som är komplett med lim och färg. Om du vill hitta bra byggsatser med båtar, så finns det en hel del av detta hos Billig Lek. Det finns både kända och okända båtar att bygga. Bland annat kan du hitta dessa:

  • Airfix Endeavour Bark and Captain
  • Airfix RMS Titanic 
  • Heller LCVP Normandie landstigningsfarkost
  • Revell Gift Set – Royal Swedish Warship VASA
  • Revell The Black pearl easy click – komplett uppsättning
  • Revell krigsfartyg Bismarck
  • Revell tysk ubåt typ VII

Att bygga en byggsats med en känd båt, det är skoj och lärorikt. Passa gärna på att ta reda på allt ni kan om den båt ni bygger, så att ni lär er dess historia. 

Andra varianter av byggsatser

Idag finns det som sagt en hel del olika varianter av modellbyggsatser att välja mellan. Det finns bland annat snygga bilar, fräcka flygplan, militära fordon och byggsatser med inspiration av tv eller film. Vad just ditt barn vill bygga, det har mycket att göra med barnets intresse. Det är ju rätt bra att tillsammans se ut vad ni ska köpa för typ av byggsats. Det är ju alltid roligare att få bygga det man gillar!

Det finns även modellbyggsatser som är för vuxna, som ofta kan vara lite mer avancerade att bygga. Sedan finns det de som är för barn och då i olika åldrar. Se till att välja en modellbyggsats som är anpassad för barnets ålder. Sedan går det ju att köpa svårare och svårare, ju mer barnet bygger och lär sig. 

Hitta rätt sorts modellbyggsats

Om du har ett barn som inte byggt tidigare med modeller av detta slag, så kan det vara bra att börja enkelt. Det så att det inte är för svårt, för då brukar barnen tröttna. Om du har riktigt små barn, så är ett bra tips att börja med som Quick Builds, som är utan lim eller färg. Sedan är det bara att gå över till mer och mer avancerade byggsatser, allt eftersom ditt barn blir äldre eller duktigare på att bygga.  Du hittar en hel del byggsatser att välja på hos Billig Lek.